Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sportbalzsamok és lóbalzsamok

Sportbalzsamok és lóbalzsamok

Sportbalzsamok és lóbalzsamok

Mit is kell tudni a sportbalzsamokról? Hogyan segíti a panaszmentes mozgást a lóbalzsam? Miért is fontos ilyen készítmények használata? Olvasd el blog cikkünket, melyben részletesen bemutatjuk ezeket a csodakrémeket!

A lóbalzsam

Törhetetlen népszerűségnek örvend sportolói berkekben és mozgásszervi panaszokkal küzdők körében a LÓBALZSAM. Nem is csoda, hiszen nagy hatékonysággal alkalmazható rándulás/ficam/izomgörcs kezelésére, izomlazításra, ízületi és egyéb mozgásszervi nehézségek esetén.

A lóbalzsamok fajtái

Rendkívül hatásos edzések és megerőltető fizikai munka előtt az izmok megfelelő bemelegítésére – természetesen a bemelegítő gyakorlatok elvégzését nem szabad mellőzni-. Többnyire a melegítő lóbalzsamok használata javasolt az edzések előtt, mely összetételének köszönhetően a kezelt területen vérbőséget okoz, így készítve fel az izmokat a terhelésre. Ez a hatékony összetevő a capsaicin, ismertebb nevén a chili paprika koncentrált kivonata. A melegítő gélek színe általában piros.
Az edzések levezetéseképp, vagy a megterhelő fizikai munka után, az izomláz tüneteinek enyhítésére kiváló segítséget nyújt a lóbalzsamok hűsítő változata (általában zöld vagy kék színűek). Továbbá eredményesen használható kisebb sport sérülések kezelésében, húzódásra, rándulásra, zúzódásra. Kellemesen hűti az adott területet a magas mentol és kámfor és egyéb hasznos összetételének köszönhetően. 

A lóbalzsamok kapcsolata egyéb sportbalzsamokkal

Mivel a lóbalzsamok évtizedekre visszatekintő töretlen népszerűségnek örvendenek ezért a legtöbb sportbalzsam fejlesztése során felhasználják a bázis összetételét. Napjainkban már az alap összetevőkön túl vadgesztenye kivonattal, árnika kivonattal, fekete nadálytő kivonattal, rozmaring olajjal gazdagítják a sport balzsamokat. Mindezek az összetevők hatványozzák a lóbalzsamok egyébként sem elhanyagolható hatékonyságát az izmok/izületek ápolásában és regenerálásban. 
A leggyakrabban kezelt testrészek: derék, térd, könyék, csukló, boka.
A masszőrök, csontkovácsok is elengedhetetlen ’eszközként’ használják ezeket a balzsamokat kezeléseik során.

A lóbalzsamok története

De, honnan is kapta a nevét a lóbalzsam
Természetesen van köze a lovakhoz. Versenylovak ízületeinek kezelésére fejlesztették német állatorvosok abból a célból, hogy a megerőltető verseny előtt alaposan bemasszírozva a lovak lábát megkíméljék az esetleges sérülésektől. Mintegy ’mellékhatásként’ idővel a lovászok észrevették, hogy nagyon pozitív hatásokat tapasztalnak, a lovak kezelése során jótékony hatással volt a kéz ízületeikben érzett fájdalom valamint az izom görcseik enyhítésére. Ezt követően megkezdődtek a kutatások és kifejlesztették ezt a humán felhasználásra alkalmas Lóbalzsamot, amely már rengeteg embertársunkon segített különböző fájdalmaik csökkentésében.

A lóbalzsamok használatának egyéb jótékony hatásai

További egyéb tapasztalatokat, jótékony hatásokat is összegyűjtöttek a lóbalzsamok használata során, melyből adunk egy kis ízelítőt:

  • kiválóan alkalmazható a rovarcsípések okozta kellemetlen viszkető/égő érzés csillapításában (természetesen a hűsítő változat)
  • megfázás esetén a mellkasra kenve (a hűsítő, mentolos változat) enyhíti az orrdugulást, tisztítja ezáltal a légutakat


 

Az oldal tetejére